De naam van dit bedrijf is destijds door een grappige woordspeling ontstaan. Het bedrijf in Schagen bestaat inmiddels alweer 12.5 jaar en krijgt steeds meer naamsbekendheid. Dat is op zich niet heel gek, want als je de Facebook pagina en website van dit bedrijf bekijkt, zie je alleen maar mooie projecten!

Wij kregen de kans om Jakko & Koosje te mogen interviewen voor HollandsStijl. De twee hebben een erg drukke agenda, maar weten gevloerd.nl tot nu prima met z’n tweeen draaiende te houden. Samen hebben Jakko & Koosje 4 kinderen.

Hoe is het idee gekomen om een eigen onderneming te beginnen?
Ik heb een opleiding gevolgd bij klitsie parket, dus daar heb ik het ooit geleerd. Na verloop van tijd heb ik besloten het zelf te gaan doen door middel van freelancen. Dit beviel me echter totaal niet omdat je dingen moet gaan doen waar je eigenlijk niet achter staat en dingen recht moet praten terwijl ze krom zijn. Toen heb ik gezegd: ik ga het helemaal zelf doen. En 5 jaar terug is Koosje erbij gekomen.

Wie doet wat binnen het bedrijf?
Koosje is 5 jaar terug haar baan kwijt geraakt en op dat moment kreeg ik het net wat drukker. We bedachten dat Koosje mij wel een beetje kon gaan helpen met het klanten contact en de administratie, dus om haar wat meer kennis op te laten doen heeft ze een poosje meegedraaid op klussen. Na 5 maanden kreeg ik te horen; “ja dag! Ik ga echt niet op kantoor zitten”. Sindsdien staan we samen op de werkvloer.

Wat zijn de voor en nadelen van een eigen onderneming?
Eigenlijk is het grootste voordeel vrijheid, alhoewel je deze vrijheid eigenlijk wel constant vult met werk. Daarnaast is het ook erg fijn dat je zelf kunt kiezen met wat voor producten je werkt. Wij kiezen namelijk altijd voor kwaliteitsproducten, waardoor we nooit met een slecht gevoel weglopen van een project. Het nadeel van een eigen onderneming is dat het soms moeilijk is te combineren met het gezinsleven.

Waar moet je volgens jullie als ondernemer over beschikken om een goedlopend bedrijf te kunnen runnen?
Alles! Je moet alles kunnen. Boekhouden, verkopen, vloeren leggen. Gelukkig hebben we ter ondersteuning ook ANFY Creative Communication naast ons staan. Maar vooralsnog valt alles op onze schouders.

Zijn er in deze branche ook trends die voorbij komen waaien?
Ja. Op dit moment worden heel veel vloeren wit of white wash gemaakt en grijstinten komen vaak voorbij. De natuurlijke houtlook is ook een favoriet. Wij leveren uiteraard wat de markt ons vraagt.

Wat voor vloer vinden jullie zelf het mooist?
Een mooie grote visgraat.

Is er ooit wel eens een klant geweest die niet tevreden was met het uiteindelijke resultaat?
Nee nog nooit! We hebben wel eens een klant gehad die niet tevreden was over de kleur, maar dat hebben we gewoon geschuurd en opnieuw gedaan.

Waar zien jullie jezelf over 5 jaar?
Koosje: pfff…nou ik ben eigenlijk al blij als ik de kinderen s’morgens op school heb..maar ik hoop tegen die tijd nog maar 3 dagen hoeven te werken. Ik denk dat Jakko wel uitkijkt naar zijn pensioen (zegt ze lachend).
Jakko: Komende jaren hopen we toch wel wat meer uitdagingen aan te kunnen gaan. Kijken naar meerdere mogelijkheden met vloeren. Waar die grens ligt, geen idee?

Wat is jullie tip voor startende ondernemers?
(Beide antwoorden lachend in koor) Niet doen!!
Denk er vooral heel goed overna voordat je voor jezelf begint. Kijk eerst de kunst af en ga de loondienst in bij 1 of 2 bazen. Het ondernemerschap wordt namelijk ontzettend geromantiseerd. Zo heb je zogenaamd heel veel vrijheid, maar je bent 24/7 met je eigen zaak bezig. Wij moeten bijvoorbeeld actief op zoek naar klanten en dit komt er naast het werk allemaal bij.

Een vloer leggen is vakwerk, een echte ambacht. Zoals Jakko & Koosje zelf zeggen: ‘Een huis wordt pas echt een huis als er een vloer in ligt’. Dit stel heeft passie voor het vak en leveren topwerk af! Dus, ben jij nog op zoek naar een mooie houten vloer? Met ruim 20 jaar ervaring en liefde voor het vak is Gevloerd.nl het bedrijf voor jou!

Wij wensen Jakko & Koosje veel succes toe voor de toekomst.

Auteur: C. Kloof