Kenmerkend aan het kindermeubilair van Opsetims zijn de vintage look en de romantische details van de meubelen. Het vakmanschap, de zeer goede kwaliteit hout en de unieke ontwerpen maken het meubilair tot ware verzamelobjecten. De verschillende collecties van Opsetims toveren iedere kamer om tot een sprookje!

Op Huisduinen, een klein dorpje aan de Noordzee, staat achter de dijk en onder de vuurtoren het atelier van oprichter Erwin Smit. Daar werden vijftien jaar geleden de eerste bedden ontworpen voor zijn eigen dochters. “Ik wilde voor mijn eigen meiden een slaapkamer creëren die veiligheid, warmte en vrijheid biedt. De meubelen die ik hiervoor zocht, waren niet verkrijgbaar. Ik ben zelf aan de slag gegaan en zo ontstond Opsetims.” De visie dat een kinderkamer de stabiele basis vormt en een plek is om te dagdromen, te ontspannen en heerlijk te slapen vormt het fundament van de ontwerpen van de kindermeubelen van Opsetims. Combineer de handgemaakte meubelen met kleurrijk textiel en de combinaties ontlokken een “Wauw!” reactie bij jong en oud. 


Opsetims biedt meubelen aan die eindeloos zijn te combineren. De collectie bestaat uit een groot aantal bedden en bijpassende (kleding)kasten en nachtkastjes. Om de kamer compleet te maken zijn er ook bureaus, kledingrekken, wandrekken en stoelen opgenomen in de collectie. Alle meubelen in de collectie zijn van massief hout, hebben een op waterbasis ecologische afwerking en zijn met de hand gemaakt. Hierdoor hebben de meubelen een geweldige nostalgische look en is elk meubel uniek! Ooit ontworpen voor de kinderkamers staan nieuwe, eigentijdse ontwerpen van Opsetims inmiddels ook in menige tienerkamer en in de slaapkamers van ouderen. 

Sprookjeshuis huren
Wil je een paar dagen uitwaaien aan de kust onder het licht van de mooiste vuurtoren van Nederland? Het voormalig woonhuis van de oprichter van Opsetims, op 100 meter van het strand, is te huur. Dan kan je meteen een aantal Opsetims bedden en kasten uitproberen! De woning is sfeervol ingericht met diverse meubelen uit zijn collectie. Wie benieuwd is naar de omgeving van zijn woning: alle fotografie van de meubelen heeft plaatsgevonden op of rondom Huisduinen, op het strand, in de polder en onder de vuurtoren.

Momenteel ontwerpt Erwin een nieuwe collectie die is geïnspireerd is op zijn notenhouten bed, Thomas genaamd. “Het idee is om te werken met pure, onbewerkte materialen als eikenhout, dennenhout en walnoten hout. Door deze robuuste, natuurlijke materialen te combineren met de romantische, nostalgische details uit de Opsetims collectie, ontstaat er een geheel nieuwe, unieke collectie”, aldus Erwin die verwacht dat deze nieuwe meubelen eind 2019 te koop komen. 


Opsetims is van klein timmermansbedrijf uitgegroeid naar een internationaal bedrijf. Opsetims meubelen worden onder andere verkocht in België, Duitsland en Zwitserland door een select aantal dealers. Erwin Smit staat altijd open voor nieuwe inspirerende omgevingen waar zijn ontwerpen tot hun recht komen. Retailers, stylisten en geïnteresseerden kunnen contact opnemen met Erwin Smit via info@opsetims.com | www.opsetims.com