Als personal trainer moet je behoorlijk wat eigenschappen in huis hebben. Kennis betreft de fysieke mens maar ook kennis van de geestelijke mens. Wat bij de één motiverend werkt, doet de ander de das om. Daarnaast denk ik dat het een absolute must is om passie te hebben voor wat je doet want die energie breng je over op de ander.

Dominic Bakker van Het Nieuwe Diep Personal Training geeft die beleving door. Hij laat zijn cliënten het plezier beleven van het sporten en heeft dien mindset al bij velen veranderd. Daarnaast wordt hij er oprecht blij van wanneer hij samen met jou je doel bereikt. Die energie werkt natuurlijk aanstekelijk maar is met geen pen te beschrijven.

- Wat maakt een personal trainer nou een goede personal trainer?

Deze vraag stelde ik natuurlijk aan Dominic, waarop hij vertelt dat dat voor iedereen verschillend is. 'Zoveel mensen zoveel wensen' lacht hij. 'Kijk, ik vind het belangrijk dat mijn mensen weten dat ze er niet alleen voor staan en dat we het samen doen. Dat begint met een goede intake en haalbare doelen zetten die realistisch zijn zodat ze ook echt worden behaald. Dan wordt het ineens leuk! En tuurlijk ga je grenzen verleggen, en tuurlijk voelt dat niet als een heerlijke massage maar wie een mooi lichaam wil hebben, moet ook offers brengen. Een pijnlijke kater is niet zo lief voor je welzijn. Sport daarentegen, bouwt je lichaam en geest op. Ja toch?'

Sport was altijd al een groot deel van zijn leven waarbij zijn vader hem enorm heeft geïnspireerd. Later werd hij ook zijn steun en toeverlaat wanneer Dominic op hoog niveau speelt. De ervaring en alle opgedane kennis zet hij nu o.a. in voor topsporters en/of fanatieke sporters te begeleiden met Sportspecifieke krachttraining. Deze onmisbare aanvulling op het normale trainingsschema realiseert het maximaal haalbare te bereiken voor elke sporter.

- Maar niet alleen voor sporters of topsporters toch?

'Nee zeker niet! Personal training is geschikt voor iedereen. Je hebt bijvoorbeeld geen basisconditie nodig. Personal training is voor iedereen die op zoek is naar een sportieve uitdaging en een streven om het optimale uit zichzelf te halen. Ik werk met mensen die bereid zijn offers te brengen maar ook met mensen die een stok achter de deur nodig hebben. Wensen kunnen varieren van het verliezen van gewicht, het verbeteren van conditie, het opbouwen van spiermassa tot het werken aan een fit en gezond lichaam'.

- Wat is je tofste klantervaring?

'Een jonge ondernemer die heel erg onzeker was over haar lijf. In de sportschool trainen vond zij niet leuk en de resultaten bleven uit. Daarnaast door haar drukke en wisselende schema als zelfstandig ondernemer was zij opzoek naar een effectieve manier van trainen. Met persoonlijke begeleiding en een trainingsschema op maat viel zij tien kilo af binnen vier maanden. Nu kan ze op eigen benen staan en ben ik overbodig geworden. Personal training heeft ze eigenlijk niet meer nodig maar blijft wel wekelijks met mij trainen omdat ze plezier in sport heeft gevonden. Geweldig toch?'

Het Nieuwe Diep Personal Traing werkt daar waar jij je het prettigst bij voelt. Één op één of een kleine groep, binnen of buiten en zelfs bij je thuis.

Mocht het nou zo zijn dat je op het punt bent gekomen om nu écht het beste uit jezelf te willen halen en je zoekt een goede personal trainer, kunnen wij Het Nieuwe Diep Personal Training echt aanraden. Mail Dominic voor een kennismaking dan zal hij jou eerlijk vertellen wat haalbaar is en binnen welke tijd zodat jij ook jouw doelen gaat behalen en de beste versie van jezelf wordt! En daarbij heb je een topsportmaat waar je serieus wat aan hebt.