Bezorgt je ex je nog steeds verdriet? Ben je nog niet over de pesterijen van de basisschool heen? Dan hebben wij iets voor je: een pistool dat je tranen omzet in kogels.

Het pistool werd voor het eerst tentoongesteld tijdens Dutch Design Week en is ontworpen door Yi-Fei Chein. Het pistool verzamelt tranen als je huilt en worden vervolgens bevroren tot het kogels zijn – dit kan door een klein flesje droog ijs, dat in het pistool zit.

De ontwerpster van het pistool bedacht haar uitvinding toen ze een aanvaring had met haar tutor. Haar doel was om iets te bouwen wat een visuele metafoor was voor haar struggle – ze voelde namelijk dat ze haar frustraties moeilijk kon uitdrukken; het pistool was niet perse bedoeld om je hatende ex mee onder vuur te nemen.
 

Chen, die in Nederland studeert, vond het moeilijk om de discussie aan te gaan met haar leraren. In discussie gaan op de universiteit is in Nederland de verwachting, maar in Taiwan – waar Chen vandaan komt – wordt het afgekeurd. Daarom voelde ze zich niet comfortabel om discussies aan te gaan en begonnen haar prestaties eronder te lijden.

Het breekpunt kwam toen ze een deadline miste en zichzelf niet goed kon verdedigen. “I was too emotional to control myself, I could not hold my tears so I cried,” zei ze tegen Dezeen. “I turned my back to the others, because I did not want people to see me crying.”

Na dat incident kwam ze op het idee voor het tranen-pistool. Tijdens haar afstudeerceremonie mocht ze het pistool op haar leraar richten en schieten – hij kwam daar ongeschonden vanaf, dus écht damage ermee doen is lastig. Maar symbolisch je tranen op iemand afschieten blijft een mooie message.

Bron: ballinnn.com
Foto: dezeen.com