Proeft men werkelijk het verschil wanneer iets met liefde gemaakt is? Het antwoord is ja. Ontdek het geheim van hun succes.

In mijn werk ben ik gezegend om vele bedrijven en hun oprichters en/of eigenaren te mogen ontmoeten, en dan zijn er toch altijd een paar waar je in je hart heel dankbaar voor bent dat je juist deze bedrijven als een van je relaties mag noemen. Simpelweg omdat de mensen achter het bedrijf een inspiratie zijn voor velen doordat zij met pure passie hun bedrijf runnen en daarmee mensen blij maken met wat ze het liefste doen.

Restaurant De Bokkesprong in Groet is een van die prachtige bedrijven waar je de liefde voor hun vak elke keer weer ervaart (en natuurlijk proeft). Voor Hans en Stacey voelt het ook niet als werk, daar kom ik tijdens dit interview achter en snap ik waarom ik zoveel mensen o.a. uit het bedrijfsleven hoor zeggen dat dit hun favoriete restaurant is. En als je die liefde voor je vak ook nog deelt met je levenspartner is het plaatje compleet. Dat maakt dus het verschil tussen een goed restaurant en een toprestaurant, wat in mijn beleving dus niets te maken heeft met Michelin Sterren.

Hans en Stacey ontmoeten elkaar 30 jaar geleden in (drie keer raden) juist… De Bokkesprong. Het heeft wel twee hele enorm lange weken geduurd toen de vlam al oversloeg. Ik mag dus wel zeggen dat het liefde op het eerste gezicht was en het begin van een verbinding waar de meesten alleen maar van kunnen dromen. Na 14 jaar samenwerken gaan ze de uitdaging aan en nemen ze samen de stap om als eigenaar een nog groter succes te maken van het restaurant. En nu 30 jaar later is dat nog steeds zo en zijn ze daar samen nog steeds mee bezig.

In de tussentijd huppelt blij het resultaat van hun liefde genaamd Beau ook al regelmatig in het restaurant rond. Deze blonde dame is heerlijk energiek en gek op de disco lampen die met bruiloften en andere feestpartijen de zaak omtoveren naar een dansvloer waar menig bruidspaar hun eerste dans hebben gedeeld.

Het energieke heeft Beau duidelijk van haar moeder Stacey, een krachtige, recht door zee dame met enorm charisma waar ik van hou. En ondanks dat ik de balen heb dat ik haar niet op de foto mag zetten, gewoon een hekel aan zegt ze, (en geloof me ik heb het geprobeerd) kan ik niks anders dan respect hebben voor dat waar ze voor staat waarbij is ze ook nog een toegewijde moeder is. De belangrijkste levensles die zij hun dochter meegeven is vooral gewoon eerlijk zijn. Hans straalt van nature een soort rust en relaxte vibe uit die ervoor zorgt dat je je altijd op je gemak voelt. Samen zijn ze eigenlijk altijd bezig de zaak nog mooier te maken dan dat het al is.

Buiten feesten, partijen en bruiloften bieden ze ook expositie mogelijkheden voor verschillende kunstenaars in het restaurant. Ik heb al verschillende exposities gezien van een aantal kunstenaars waarbij ik keer op keer werd geraakt door de kunstwerken. 

Op de vraag hoe hun ideale zondag eruit ziet zegt Hans, lekker werken. Wat voor hun natuurlijk niet als werken voelt waardoor ze samen heel veel mensen een goed gevoel geven zodat ze voldaan het restaurant weer verlaten. Wel geniet dit hechte gezin natuurlijk van welverdiende vakanties waarbij Thailand en Nepal toch wel een van hun bestemmingen was met de mooiste herinneringen.

De sleutel van hun succes mag duidelijk zijn en Hans voegt daar nog nuchter aan toe; Gewoon hard werken en eerlijk zijn. Stacey en ik vullen elkaar blind aan zij runt de keuken en ik het restaurant. Daarin doen wij precies waar onze kracht ligt.

Waarschijnlijk heb je er wel eens genoten van een heerlijke lunch of diner, maar mocht dat nou niet zo zijn en wil je de liefde ook eens proeven? Een ieder is welkom bij Restaurant de Bokkesprong!

Elke dag is een feestje!