Tel je zegeningen zeggen ze weleens, en dat doe ik (ondanks mijn tekortkoming in het rekenspectrum) kan ik zoveel zegeningen in mijn leven tellen. Een van die ‘blessings’ is dat ik voor Hollandsstijl altijd de leukste mensen ontmoet en hun het hemd van het lijf mag vragen. Mensen die inspireren en anderen dusdanig kunnen raken waardoor hun kwaliteit van leven omhoog gaat. Mensen met impact.

Ik maakte me toch een beetje zorgen toen ik in het zonnetje zat te genieten bij Storm Aan Zee en er een man naast mij kwam zitten in z’n zwembroek compleet te schudden van de kou. Ik vroeg “gaat het wel met u?” waarop hij schuddend antwoordde “ja gaat goed hoor”. Ben naar binnen gelopen en ergens een handdoek vandaan getrokken om deze om hem heen te slaan. Geloof dat hij dat uit beleefdheid aannam, echter bleek wel weer dat niets is wat het lijkt. Hij was het gewend en daar ook op getraind, en binnen een X aantal minuten hartslag en temperatuur weer helemaal ok.

Dit was mijn eerste ontmoeting met Gertjan de Wit. Ben me rot geschrokken hahahahahaa.

Gertjan is samen met zijn mooie vrouw Petra eigenaar van Slagerij Wit en Wit en hebben samen een zoon Bodhi en dochter Noa. En dan niet te vergeten twee clowns in de vorm van boxers. Na 44 jaar krijgt hij een ommekeer in zijn leven en gaat Gertjan na het zien van een zwemtrainingprogamma van Beau van Erven Dorens een nieuwe uitdaging aan met zwemmen in buitenwater. Wat al snel zwemmen in zee word maar waarbij zijn partner in September stopt vanwege de koude watertemperaturen (12 graden)

Dit is ook het moment dat Gertjan gaat Googlen naar zwemmen in koud water en terecht komt bij Wim “the Iceman”. Hier leert hij ademtechnieken waarbij je met je geest je lichaam tot een 0 punt brengt en waardoor hij uiteindelijk een mega prestatie levert en 38 kilometer zwemt in de koude zee.

Mind over Matter lijkt een understatement in mijn beleving aangezien ik echt een ongelofelijke kou kleum ben.

Bij Wim wordt Gertjan ook ademcoach en helpt daarmee zoveel mensen waar hij zoveel energie van krijgt en uiteindelijk BOEZT opzet. De ademsessies zitten binnen no-time vol elke twee weken en ontwikkeld zich tot een mega succes. Feit is wel dat buiten de prestaties en het kunnen zwemmen in ijskoud water, de ademsessies Gertjan ook van zijn astma af helpt.

Ademen brengt zuurstuf in je lichaam en onderhoudt daarmee je cardiovasculair systeem in je lichaam. Met andere woorden door goed te ademen onderhoudt je de bloedbanen in je lichaam en dus de toevoer van zuurstof naar je organen. Het is natuurlijk niet zo dat je met een ademsessie een soort APK ondergaat en vervolgens klaar bent.

De sessies maken je bewust van je ademhaling die 80% van de mensheid eigenlijk niet goed benut, met alle gevolgen van dien. Tijdens de sessies wordt je door Gertjan Begeleid en weet hij ook je emotionele blokkades te vinden en daar kan je dan vervolgens ook verder mee aan de slag in prive of groepsessies.

Gertjan vertelt dat zijn moeder een spirituele vrouw was en dat dat ook nu op dit punt van zijn leven een enorme waarde heeft. "Door ademcoach te zijn verander ik echt het leven van mensen en kan ik ze helpen gelukkiger te zijn. En in Fort Kijkduin waar de sessies plaatsvinden heb ik alles om dat te bewerkstelligen”. Aldus Gert Jan.

Deze man bezit een buitengewone motivatie en word gelukkig van andere mensen ook gelukkiger te maken. Dat zijn de helden van deze tijd en onmisbaar in de drukke tijdsgeest waarin we leven, waarbij mensen snel uit balans raken.

Check www.boezt.nl en begin met ademhalen! (de link brengt je momenteel nog naar de facebookpagina tot de website klaar is)

Gertjan, enorm bedankt voor een openhartig gesprek en de inspiratie die je hebt gegeven en volgens mij nog veel meer mensen blij gaat maken! Heel veel succes met dit mooie bedrijf!

Liefs Mirjam.