De Areca Palm...Voor 100% pure lucht heb je er 3 per persoon nodig, maar met één van deze gezonde kantoorplanten heb je ook al een aanzienlijke verbetering in de luchtkwaliteit. Je moet wel wekelijks zijn bladeren afstoffen, maar dan heb je ook wat. Hij is namelijk een topper wat betreft zuurstofaanmaak. Geef hem wat CO2 en hij kan er wat mee. O, en Formaldehyde – daar rekent hij ook als geen ander mee af volgens NASA.

 

De Sansevieria....Een heel bijzondere, want hij wordt door Kamal niet voor niets de slaapkamerplant genoemd: de Sansevieria doet zijn luchtverfrissende werk namelijk ‘s nachts. Daarnaast kan hij alle bovengenoemde gevaarlijke chemicaliën uit de lucht halen: Benzeen, Trichlooretheen noch Formaldehyde zijn veilig in de buurt van de Sansevieria. Ook fijn: deze gezonde kamerplant heeft maar bar weinig onderhoud nodig.
Voor 100% pure lucht heb je er wel 6 tot 8 per persoon nodig. Zet dus gerust een paar van deze gezonde makkers op een rijtje in een mooie design plantenbak.

 

De Scindapsus.....Waarschijnlijk wat minder bekend, maar zou daarom niet minder geliefd moeten zijn. De Scindapsus of Epipremnum aureum kan er wat van. Een kanjer van een gezonde kantoorplant in het verwijderen van Formaldehyde en Benzeen, voornamelijk.

 

De Gerbera....Wil je net wat vrolijkers op kantoor? Een vaasje of pot Gerbera’s doet de truc net zo goed. Grote favoriet uit het NASA onderzoek, doordat hij ver boven de rest uitstak in het opruimen van Benzeen én Trichlooretheen. Formaldehyde pakt er gewoon als bonus bij.

Wil je meer informatie of meteen een van deze ‘airconditioners’ in huis halen??

Tuincentrum Den Helder (http://tuincentrumdenhelder.nl/) adviseert je met alle liefde en heeft ze voor jou op voorraad en vaak nog in de aanbieding met leuke acties ook!

Graag gedaan!