Het Basketbalteam Den Helder Suns luistert aandachtig naar GertJan van Boezt. Hij verzorgt de workshop ademhalen met de Wim Hof Methode. Deze methode van Wim Hof (ook wel bekent als de 'IceMan' ) heeft wetenschappers versteld doen staan betreft de effecten op het lichaam. Goed ademhalen is essentieel voor top prestaties, verminderd stress en verhoogt energie en concentratie. In combinatie met de koud water training word je lichaam en geest zo veel sterker. Met de juiste mindset (word getraint) gebeurt er na de koudwatertraining  zoveel met je lichaam door energie, zuurstof en ademhalingstechnieken in te zetten.  vandaar de uitspraak;

                                                   'you can get high on your own supply' 

GertJan (zwemt ijskoud in zee met zeehonden!!) die zelf is getraint door de IceMan en vaak word gevraagt trainingen te geven, is al eens door ons geinterviewd, mocht je dat gemist hebben volg deze link voor het volledige verhaal.

Het progamma voor de Suns bestaat uit een stuk theorie en wetenschap waarna het hele team gaat trainen met GertJan om de ademhalingstechnieken eigen te maken. Mindset en focus komen hierbij uiteraard ook aan bod en de mannen worden daarna blootgesteld en getraint in de kou.

Met name het laatste onderdeel traint het gehele vascular systeem (hart en bloedvaten) wat vrijwel nergens wordt getraint. Vreemd eigenlijk, want zeker voor topsporters is dit zeer belangrijk wel te trainen gezien het vascular systeem alles binnen in het lichaam vervoert.

Denk aan zuurstof en alle bouwstoffen. Door stress gaat je lichaam en ademhaling vaak in de zogenoemde 'Fly and Fight' modus waardoor je korter en heftiger gaat ademen. Wat je dus juist niet moet doen wanneer je moet presteren. Belangrijke workshop dus die veel oplevert qua mindset en prestaties. 

Ook individueel kan je bij Boezt terecht voor een betere ademhaling klik HIER